Σας «χτυπούν» τα παπούτσια; Υπάρχει λύση!

Αγοράσατε καινούργια παπούτσια σε προσφορά. Ήταν μεγάλη ευκαιρία και, παρόλο που είναι μισό νούμερο μικρότερα από το πόδι σας, τα αρπάξατε και τρέξατε στο ταμείο. Και, φυσικά, «σας πεθαίνουν».

Το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε πάντα να εντοπίσετε ποιο είναι το πρόβλημα, επειδή μερικές φορές δεν αντιμετωπίζετε καμία ενόχληση όταν τα φοράτε για πρώτη φορά.

Γι’αυτό είναι καλό να γνωρίζετε μερικά κόλπα για να προσαρμόζετε τα παπούτσια σας στα πόδια σας, ακόμα κι αν αυτό περιλαμβάνει την αλλαγή του μεγέθους ή του σχήματός τους.

Πριν απογοητευθείτε και αρχίσετε να «θωρακίζετε» τα πόδια σας με κάθε λογής επιθέματα, δοκιμάστε ένα απλό τρικ: φορέστε ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες και τα καινούργια παπούτσια σας.

Έπειτα, με το πιστολάκι των μαλλιών «στοχεύστε» στα σημεία που σας στενεύουν περισσότερο. Συνεχίστε το… στέγνωμα για πέντε λεπτά.

Βγάλτε τις κάλτσες, φορέστε τα παπούτσια και δείτε αν σας «χτυπούν» ακόμη. Αν ναι, επαναλάβετε το τρικ. Την δεύτερη φορά θα δείτε τη διαφορά!

Άλλες λύσεις: Βάλτε μέσα στα παπούτσια εφημερίδες με οινόπνευμα εφημεριδες για να μην χτυπούν τα παπούτσια
Για να μαλακώσετε τα παπούτσια και να μη σας χτυπήσουν, τσαλακώστε εφημερίδες σε σχήμα μπάλας και μουσκέψτε τες με οινόπνευμα. Έπειτα βάλτε τες μέσα στα παπούτσια σας.Περιμένετε μερικές μέρες για να στεγνώσουν και θα δείτε ότι μετά τα παπούτσια σας θα είναι μεγαλύτερα και θα ταιριάζουν στο σχήμα των ποδιών σας.

Βάλτε δύο ζευγάρια πάτους
Το κλασικό κόλπο για παπούτσια που έχουν ανοίξει ή που για άλλο λόγο σάς είναι πολύ μεγάλα, είναι να χρησιμοποιήσετε δύο ζευγάρια πάτους.

Βρίσκετε εύκολα πάτους στα μαγαζιά, ενώ μπορείτε επίσης να τους φτιάξετε στο σπίτι από χαρτόνι ή συμπολυμερές αιθυλενίου και οξικού βινυλίου (EVA), μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, αν πρόκειται για επείγουσα κατάσταση και δεν έχετε πάτους, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας σερβιέτες.Αν και φαίνεται αρκετά παράξενο, η κόλλα που έχουν τις κάνει να στερεώνονται καλά στα παπούτσια κι έτσι αυτά γίνονται πιο άνετα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications