"ΚΑΜΠΑΝΑ" ΠΡΟΣΤΙΜΟ 15.000 του ΕΣΡ στο «Φως στο Τούνελ» - ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ

Αρνητικά αντιμετώπισε η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών το αίτημα των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για ανάληψη του ελέγχου του σταθμού, κατά τη σημερινή της ακρόαση στο Συμβούλιο.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, οι εκπρόσωποι της Ένωσης χαρακτήρισαν το αίτημα των
εργαζομένων πολύ επικίνδυνο και έκριναν ότι θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο, χαρακτηρίζοντας τον νόμο αντισυνταγματικό. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του εκκαθαριστή της εταιρείας, δήλωσε πως θα υποβάλλει σχέδιο βιωσιμότητας του σταθμού στο Συμβούλιο μέσα σε 15 ημέρες.

Σχετικά με τη μη συμμόρφωση της ΕΡΤ στη σύσταση που έχει επιβάλει το Συμβούλιο, προκειμένου να αρχίσει να μεταδίδει ξανά το αγγλόφωνο και γαλλόφωνο πρόγραμμα, καθώς και το ελληνόφωνο πρόγραμμα του Euronews, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δήλωσε πως έχει σταλεί σχετικό έγγραφο ζητώντας εξηγήσεις, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αναμένεται να προσφύγει σε αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης.

Εξάλλου, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha για τοποθέτηση προϊόντος εταιρείας που εκδίδει χάρτες στην ενημερωτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αλλά και επειδή δεν σεβάστηκε το τεκμήριο αθωότητας παρουσιαζόμενου.

Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως επιβλήθηκε στον Sfera fm νομού Μαγνησίας και στο Ράδιο Μακεδονία 88,5.

ΠΗΓΗ: Gkourou.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications