Αυτός ο άνθρωπος δεν πέθαινε με τίποτα! Michael Malloy

Αυτός ο άνθρωπος δεν πέθαινε με τίποτα! Michael MalloyΟ Μαϊκλ Μαλόι (Michael Malloy) ήταν ένας Αμερικανός άστεγος άντρας που έζησε στην Νέα Υόρκη στις αρχές του... 1900. O Αντρας αυτός όμως έμεινε στην ιστορία οχι για την ζωή του άλλα για τον τρόπο που πέθανε. Ο Μαλόϊ δούλευε σαν πυ
ροσβέστης στην περιοχή της Νέας Υόρκης.Μετα το
οικονομικό Κραχ όμως το 1929 ο Μαλόι έχασε την δουλειά του και φυσικά βρέθηκε σε ...πολύ άθλια οικονομική κατάσταση όπως φυσικά και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι εκείνη την μαύρη περίοδο στην Αμερική.

Μερικά χρόνια μετά και το 1933 ο Μαλόι κατέληξε να είναι ένας άστεγος και αλκοολικός άντρας που κοιμόνταν στα παγκάκια και έψαχνε τα σκουπίδια για φαγητό .Ωστόσο η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Η Περίοδος τότε στην Αμερική ήταν πολύ δύσκολη (μετά το κραχ του 1929) με αποτελεσμα πολλοί άνθρωποι να σκαρφίζονται τρόπους για να βγάλουν χρήματα. ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ Πέντε (5) Άντρες που τον γνώριζαν λοιπόν αποφάσισαν να παίξουν σε βάρος του ένα θανάσιμο παιχνίδι : Σκόπευαν να τον σκοτώσουν και να εισπράξουν από μια ασφαλιστική εταιρεία της εποχής τα χρήματα της ασφάλειάς του (όταν ήταν πυροσβέστης) .

Φυσικά είχαν και έναν συνεργό που δούλευε στην ασφαλιστική εταιρεία και τους βοήθησε.Για να εισπράξουν όμως τα χρήματα έπρεπε να κάνουν τον φόνο να φαίνεται σαν ατύχημα (αργότερα αποκαλύφτηκε πως το ίδιο κόλπο το έκαναν και σε άλλους άστεγους με επιτυχία). Αρχικά λοιπόν σκόπευαν να τον υποχρεώσουν να πιει μέχρι θανάτου. Ο Ένας από τους πέντε άντρες λοιπόν ήταν ιδιοκτήτης ενός μικρού μπαρ (που δεν πήγαινε όμως οικονομικά καλά) και σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσισε και έδωσε στον άτυχο άστεγο άντρα απεριόριστη πίστωση με την ελπίδα πως ο αλκοολικός άστεγος θα έπινε πολύ και θα πέθαινε. Παρά το γεγονός λοιπόν πως ο άστεγος ήπιε σχεδόν όλο το ράφι με τα ποτά εντούτις δεν έπαθε τίποτα και την επόμενη ημέρα ξαναγύρισε στο μπάρ.

Οι πέντε Συνωμότες αποφάσισαν αυτήν την φορά να κάνουν κατι άλλο : Έβαλαν αντιψυκτικό (υγρό για ψυγεία αυτοκινήτων) μέσα στο πότο του άστεγου.Ο Μαλόϊ αφού ηπιε πολλά ποτά με αντιψυκτικό και παρά το γεγονός πως στο τέλος της μέρας δεν μπορούσε να περπατήσει και έχασε τις αισθήσεις του εντούτις την επόμενη ημέρα ξαναπήγε σώος και άβλαβης στο Μπάρ.Τις επόμενες μέρες (οπως είπαμε ο άστεγος ήταν αλκοολικός και του πρόσφεραν τζάμπα ποτά οπότε επανερχόταν) οι συνωμότες του έριξαν βερνίκι για έπιπλα, υγρό για άλογα και δηλητήριο για ποντίκια αλλα παλι ο άστεγος δεν έπαθε τίποτα και επανήρθε στο Μπαρ.

Στην συνέχεια του εδωσαν φαγητό οπως μύδια με ουισκυ και ενα σάντουϊτς με χαλασμένες σαρδέλες και ποντικοφάρμακο αλλα ο αστεγος τα έφαγε κανονικά χωρις να πάθει το παραμικρό.

Η ΠΑΓΩΝΙΑ

Οι πεντε αντρες που ηθελαν να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής ειχαν φτάσει σε αδιεξοδο : Αυτην την φορά θα εφαρμοζαν κατι αλλο : Μολις ο άστεγος άντρας εχανε τις αισθησεις του απο το πολύ ποτο θα τον έβγαζαν έξω στο κρύο έτσι ώστε να παγώσει μεχρι θανάτου (είπαμε πως έπρεπε ο θανατός του να φαινεται σαν ατύχημα). Ενα βράδυ που επικρατούσε παγωνιά με την θερμοκρασία να φτάνει τους -26 βαθμούς κελσίου μολις ο άστεγος χάνει τις αισθήσεις του τον βγάζουν έξω και τον αφήνουν σε ενα παγκακι ενος παρκου μέσα στο χιόνι.Στην συνεχεία ριχνουν στο γυμνό στηθος του 19 λίτρα νερού ετσι ώστε αυτό να παγώσει και ο άντρας να πεθάνει.Ωστόσο ομως την επόμενη μέρα ο άστεγος εμφανιστηκε ξανά στο Μπάρ. Οι συνομώτες εμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Η Επόμενη απόπειρα να τον σκοτώσουν έγινε οταν ο ενας απο τους πεντε Αντρες ηταν ταξιτζής και το βραδυ που ο αστεγος έφυγε απο το Μπαρ μεθυσμένος τον χτυπησε "κατα λαθος" με το ταξί και με ταχύτητα 72 km/h.Ο Αστεγος ομως αν και τραυματιστηκε βαριά και κατέληξε για τρείς βδομάδες στο νοσοκομείο δεν πέθανε.Οι συνομώτες αρχικά πηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεια να εισπραξουν τα χρηματα αλλα εκεί μαθαινουν πως ο αστεγος δεν ειναι νεκρός.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ

Οι πέντε άντρες που σκοπευαν να πάρουν την ασφάλεια ζωής του άστεγου αποφάσισαν να κάνουν μια τελευταία απόπειρα.Στις 22 Φεβρουαριου του 1933 μολις ο άστεγος ήπιε μέχρι να πέσει κάτω τον μεταφέρουν στο σπίτι -του ένα συνωμότη  και αφού του βάζουν μια σωλήνα που ηταν συνδεμένη με το γκάζι της κουζινας στο στόμα τελικά τον σκοτώνουν.

Λόγο της προχειροτητας των αρχών της εποχής, ο άστεγος μεταφέρεται στο νοσοκομείο οπου οι γιατροί πρόχειρα διαγνωσκουν (σαν άστεγος που ήταν δεν εδωσαν σημασία) σαν αιτία θανάτου την πνευμονία και ο Μαλόϊ εταφη με συνοπτικές διαδικασίες.

Μετά απο τον φόνο οι Πεντε αντρες σε συννενοήση με τον ασφαλιστή συνεργάτη του ξαναπηγαινουν στην ασφαλιστική εταιρεία του άστεγου και ετοιμάζονται να εισπράξουν 3.500 δολλάρια (σε σημερινές τιμές 52.000 δολλάρια).Ωστόσο οι πέντε άντρες έκαναν ενα μεγάλο λάθος : Αρχισαν να μιλάνε και να καυχιώνται για το "κατορθωμά" τους απο εδώ και απο εκεί με αποτελεσμα αυτες οι φήμες να γινουν γνωστές στην αστυνομία η οποία αμέσως διάταξε να ξεθαφτεί το πτώμα του άτυχου άντρα για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες του θανάτου. Πράγματι διαπιστωνεται πως ο Μαλόϊ δεν πεθανε απο πνευμονία αλλα απο δηλητηρίαση φυσικού αερίου.

Οι πεντε συνομώτες (Tony Marino, Joseph Murphy, Francis Pasqua, Hershey Green, and Daniel Kriesberg) συνελήφθησαν και καταδικαστικαν σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα εκτός απο έναν ( Hershey Green) που καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.Αξιζει να σημειώσουμε πως ο τύπος της εποχής ονόμασε αυτήν την συμμορία "the Murder Trust"
 πηγη 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications