Τι είναι όνειρα; ένα μυστικό μονοπάτι...
Τι είναι όνειρα; ένα μυστικό μονοπάτι...

Τι είναι τα όνειρα; Αυτός ο παράξενος κόσμος που υπάρχει παράλληλα με τον δικό μας, μέσα και έξω από αυτόν την ίδια στιγμή; Ένας κόσμος μήπως, που είναι ίδιος κι απαράλλαχτος με αυτόν της εγρήγορσης, με μόνη διαφορά το «μάτι» της συνείδησης που κάνει τον έναν κόσμο πραγματικό και τον άλλο φανταστικό;

Τι είναι όνειρα;
Τα όνειρα είναι νοητικές και συναισθηματικές εκφράσεις, που προβάλλονται στην οθόνη του νου μας την ώρα που κοιμόμαστε. Ονειρευόμαστε περίπου μία με δύο ώρες κάθε βράδυ. Μπορεί να έχουμε 4 με 7 όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται, αλλά δε θυμούνται όλοι τα όνειρά τους. Τα όνειρα είναι έγχρωμα και συχνά εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις μας δίνοντας μας εντυπώσεις από οσμές, ήχους, εικόνες, γεύσεις και πράγματα που αγγίζουμε. Κάποιες φορές βλέπουμε συχνά το ίδιο όνειρο ξανά και ξανά, άλλες φορές έχουμε την αίσθηση πως κάποιο όνειρο το έχουμε ξαναδεί, χωρίς όμως να μπορούμε να θυμηθούμε εάν όντως συνέβη αυτό και κάποιες φορές μπορεί να ονειρευτούμε άγνωστες περιοχές και καταστάσεις, που μας φαίνονται όμως παράδοξα γνώριμες.

Όνειρα είναι οι ενεργειακές μεταβολές του εδώ και τώρα. Είναι μια μετάβαση προς μια υψηλότερη συχνότητα. Αυτή την μετάβαση την πραγματοποιεί η ψυχή. Η ψυχή διακόπτει την επαφή με το επίπεδο του υλικού κόσμου και μεταφέρεται στους εσωτερικούς κόσμους, σε επίπεδα και περιοχές όπου μπορεί να πάρει τις ενέργειες που χρειάζεται για την επόμενη μέρα.

Τα είδη των Ονείρων. Όνειρα κατά τη διάρκεια της ημέρας Έρευνες έδειξαν ότι όλοι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μέσο όρο 70 - 120 λεπτά. Τα όνειρα αυτά τα "βλέπουμε" όταν λαγοκοιμόμαστε, αλλά κυρίως όταν είμαστε ξύπνιοι και αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

"Συνειδητά". Όνειρα (Lucid Dreams) "Συνειδητά" όνειρα λαμβάνουν χώρα όταν κατά τη διάρκεια ενός ονείρου συνειδητοποιούμε ότι ονειρευόμαστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι ξυπνούν μόλις το συνειδητοποιήσουν, ενώ άλλοι καλλιεργούν την ικανότητα να παραμένουν στο όνειρο και μάλιστα να παίρνουν ενεργά μέρος με αποφάσεις για την εξέλιξη του ονείρου.

Εφιάλτες. Ο εφιάλτης είναι ένα ενοχλητικό και άσχημο όνειρο που κάνει το άτομο να ξυπνήσει αγχωμένο και φοβισμένο. Οι εφιάλτες μπορεί να προέρχονται από αληθινά τραύματα και πραγματικές καταστάσεις. Εφιάλτες, επίσης, μπορεί να βλέπουμε επειδή έχουμε αγνοήσει ή επειδή έχουμε αρνηθεί μία συγκεκριμένη κατάσταση της ζωής μας. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που βλέπουν μονίμως εφιάλτες έχουν συνήθως οικογενειακό ιστορικό ψυχικών διαταραχών, άσχημες εμπειρίες με ναρκωτικά ή έχουν προσπαθήσει να αυτοκτονήσουν. Σε κάθε περίπτωση οι εφιάλτες καταδεικνύουν φοβίες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Είναι ένας τρόπος του υποσυνείδητου να μας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Επαναλαμβανόμενα Όνειρα. Τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι αυτά που επαναλαμβάνονται με μικρές παραλλαγές ως προς το θέμα ή την ιστορία. Αν και μπορεί να είναι ευχάριστα, συνήθως πρόκειται για εφιάλτες. Η επανάληψη δείχνει ότι το πρόβλημα ή μέρος του προβλήματος που προκαλεί το όνειρο δεν έχει λυθεί. Μόλις λυθεί το πρόβλημα, το πιθανότερο είναι το συγκεκριμένο όνειρο να σταματησει

Θεραπευτικά Όνειρα.Τα θεραπευτικά όνειρα ειδοποιούν το άτομο για την κατάσταση της υγείας του. Συνήθως δεν αφορούν σοβαρές ασθένειες. Ένα συνηθισμένο θεραπευτικό όνειρο είναι όταν βλέπουμε π.χ. ότι πονάει το δόντι μας.

Προφητικά Όνειρα.Τα προφητικά όνειρα, τα οποία μας λένε πράγματα για το μέλλον μας, αποτελούν και αυτά κατά κάποιο τρόπο προγνώσεις. Μία λογική εξήγηση είναι το μυαλό μας την ώρα που ονειρεύεται συνθέτει πληροφορίες και παρατηρήσεις, τις οποίες όταν είμαστε ξύπνιοι αγνοούμε. Δηλαδή, το υποσυνείδητο μας είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί πριν από εμάς, αφού μπορεί να επεξεργάζεται τις καταστάσεις και να συνθέτει τις πληροφορίες.

Επικά Όνειρα.Τα επικά όνειρα είναι μεγάλα, "ζωντανά" και μας επηρεάζουν τόσο πολύ που δε γίνεται να τα αγνοήσουμε. Ακόμα και μετά από πολύ καιρό θυμόμαστε λεπτομέρειες του ονείρου σαν να το είδαμε το προηγούμενο βράδυ. Αυτά τα όνειρα είναι όμορφα και περιέχουν πολλούς αρχετυπικούς συμβολισμού

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications