Κατηγορούμενη για κατάχρηση η Αθηνά Ωνάση!
Αθηνά Ωνάση!

Κατηγορείται πως καταχράστηκε 3,2 εκατομμύρια ευρώ για ιππικούς αγώνες
Τον κίνδυνο να βρεθεί ενώπιον των δικαστηρίων της Βραζιλίας αντιμετωπίζει η μοναδική κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά.

Αφορμή για τις κατηγορίες κατάχρησης δημοσίου χρήματος στάθηκαν καταγγελίες για μη ορθή αξιοποίηση κρατικών κονδυλίων ύψους 3,2 εκατομμυρίων ευρώ που της δόθηκαν από το κράτος της Βραζιλίας προκειμένου να αξιοποιηθούν για τους σκοπούς του Athina Onassis Horse Show.

Πρόκειται για τους διεθνείς ιππικούς αγώνες που πραγματοποιούνται στο Ρίο ντε Τζανέιρο από τη χρυσή κληρονόμο και για τη διοργάνωση των οποίων φαίνεται πως έλαβε κρατικούς πόρους. Σύμφωνα με τις αγωγές που έχει καταθέσει το βραζιλιάνικο Δημόσιο, τα χρήματα που δόθηκαν μέσω ΜΚΟ προορίζονταν για την προσέλκυση τουριστών καθώς και τη διευκόλυνση αθλητών με ειδικές ανάγκες. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις κατηγορίες χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς και δραστηριότητες, όπως η μεταφορά αλόγων από την Ευρώπη.

Το σκάνδαλο έχει πάρει ήδη σημαντικές διαστάσεις καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, ουδέποτε άτομα με ειδικές ανάγκες έδωσαν το παρόν στους αγώνες, ενώ ήδη η Βραζιλία έχει στραφεί και κατά κυβερνητικών στελεχών που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Η πλευρά της Αθηνάς Ωνάση πάντως δηλώνει μέσω δικηγόρων πως όλα έγιναν σύννομα, ωστόσο λόγω της αρνητικής δημοσιότητας δεν αποκλείεται η φετινή διοργάνωση που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο να ματαιωθεί. Για ακόμα μία φορά πάντως, η νεαρή κληρονόμος του Έλληνα Κροίσου τραβά πάνω της τη δημοσιότητα - έστω με αρνητικό τρόπο - γεγονός που μέχρι σήμερα έχει δείξει πως απεχθάνεται.

Ήδη έχει δεχθεί την σκληρή κριτική προσώπων του κύκλου της, συνεργατών της αείμνηστης μητέρας της Χριστίνας, αλλά και του πατέρα της κ. Τιερύ Ρουσέλ για τον τρόπο που πούλησε έναντι πινακίου φακής τον Σκορπιό στο Ιόνιο, με τραβηγμένες νομικές ερμηνείες.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications