Ο Έντουαρντ Σνόουντεν βρήκε δουλειά στη Ρωσία

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, που έχει πάρει στη Ρωσία προσωρινό πολιτικό άσυλο, ξεκινάει δουλειά σήμερα 1η Νοεμβρίου. Ο Σνόουντεν θα παρέχει υποστήριξη σε ένα από τους μεγαλύτερους στη Ρωσία ιστότοπους.

Η επωνυμία της εταιρίας και η νέα θέση εργασίας του Σνόουντεν, που είχε δώσει στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες για τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, προς το παρόν κρατούνται μυστικά. Άγνωστο είναι και αν ο Αμερικανός θα εργάζεται σε γραφείο ή εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου. Ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Σνόουντεν στη Ρωσία, λέει ότι η μυστικότητα είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του «φυγά». Προς το παρόν ο Ανατόλι Κουτσερένα δήλωσε ότι προβλήματα, μεταξύ άλλων και γλωσσικά, στο νέο μέρος εργασίας ο πελάτης του δεν πρέπει να έχει:

Πρέπει να πω ότι μαθαίνει ρωσικά. Και όσον αφορά την εργασία στη ρωσική ομάδα, συγκεκριμένα, θα παρέχει υποστήριξη στην ιστοσελίδα μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει υποστήριξη σχετικής ιστοσελίδας… Αυτό συνεπάγεται γνώση προγραμμάτων, γνώση λογισμικού, πληροφορικής και ούτω καθεξής.

Πολλοί εμπειρογνώμονες θεωρούσαν ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα βρει δουλειά χωρίς δυσκολία στη Ρωσία. Οι επαγγελματίες στον τομέα πληροφορικής με άριστη γνώση της αγγλικής είναι περιζήτητοι. Αυτό από κάποια άποψη έχει επιβεβαιωθεί και από τον ιδρυτή του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VKontakte Πάβελ Ντούροφ. Ο ίδιος είχε προσκαλέσει τον Αμερικανό για δουλειά από τον Αύγουστο, αμέσως μετά τη χορήγηση στο Σνόουντεν προσωρινού πολιτικού ασύλου στη Ρωσία.

Εκτός των κοινωνικών δικτύων για τις υπηρεσίες του Σνόουντεν μπορεί να ενδιαφέρονται εταιρείες, που ειδικεύονται στην ανάπτυξη αντιικού λογισμικού, συστημάτων αναζήτησης, καθώς και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες.

Το κύριο είναι πόσο καλός ειδικός είναι ο πρώην υπάλληλος των μυστικών υπηρεσιών. Όμως γι΄ αυτό προς το παρόν είναι δύσκολο να κρίνει κανείς, επισημαίνει ο εμπειρογνώμονας στον τομέα της πληροφορικής Αλεξάντρ Βλάσοφ:

- Είναι σαφές ότι διαθέτει δεξιότητες πολίτη της αστικής κοινωνίας και ενημερώνει την κοινωνία για τα προβλήματα που προκύπτουν. Κανείς δεν μπορεί να πει πόσο καλός είναι σαν ειδικός στον τομέα της πληροφορικής, προτού ξεκινήσει δουλειά. Όμως, από την άλλη, αν εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας, αυτό σημαίνει ότι έχει αρκετά σοβαρές γνώσεις και ικανότητες στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών. Γι΄ αυτό νομίζω ότι σαν ειδικός μπορεί να είναι περιζήτητος σε οποιαδήποτε εταιρεία.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έγινε διάσημος μετά την κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με το ότι οι ΗΠΑ επιδίδονται σε παγκόσμια παρακολούθηση στο Διαδίκτυο και υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες πολιτών σε διάφορες χώρες του κόσμου. Στα τέλη Ιουνίου ο Σνόουντεν αφίχθηκε στη Μόσχα και βρισκόταν πάνω από ένα μήνα στη ζώνη διέλευσης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο. Την 1η Αυγούστου πήρε προσωρινό πολιτικό άσυλο στο έδαφος της Ρωσίας για ένα έτος. Με τη σειρά τους, τα διωκτικά όργανα των ΗΠΑ επιδιώκουν την έκδοση του Έντουαρντ Σνόουντεν. Στη χώρα του κατηγορείται για κατασκοπία και αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Για κάθε ένα από αυτά τα σημεία απειλείται με φυλάκιση μέχρι και 10 ετών.

 πηγή 

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications