Ευαγγελάτος - Στεφανίδου: Η απώλεια του παιδιού και τα κλάματα του ζευγαριού
Ευαγγελάτος - Στεφανίδου

Ένα τραγικό γεγονός που έφερε τους δύο λαμπερούς παρουσιαστές δίπλα σε μια φτωχή οικογένεια και για λίγο έγιναν οι… φύλακες άγγελοί τους

Η ιστορία ξεκινά το 2001. Τότε που ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου έχουν φύγει από το ΣΚΑΪ και έχουν πάει στο ΤΕMPOTV. Το ζευγάρι είχε ήδη έναν γιο, τον Νικόλα, και προγραμμάτιζε το γάμο του μόλις θα έβγαινε το διαζύγιο της Τατιάνας από τον πρώτο της σύζυγο.

Τότε, λοιπόν, στην κοινή τους προσπάθεια να στήσουν το νέο κανάλι, ένα από τα θέματα που αναδεικνύεται στο δελτίο του σταθμού είναι η ιστορία ενός νεογέννητου κοριτσιού που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη με μισή καρδιά. Το κοριτσάκι που γεννήθηκε στο Ιπποκράτειο έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στο Παίδων Αγίας Σοφίας, στην Αθήνα, για να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι γονείς του παιδιού δεν έχουν τα χρήματα για την επέμβαση και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Οι γονείς, με δάκρυα στα μάτια, ζητούν βοήθεια, ενώ ένα από τα αδερφάκια του μωρού βάζει τα κλάματα μιλώντας τηλεοπτικά με τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθώς καταλαβαίνει ότι η αδερφούλα του μπορεί να μην τα καταφέρει.

Την επόμενη μέρα οι υπεύθυνοι του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου επικοινωνούν με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την Τατιάνα Στεφανίδου και ζητούν να μεταφερθεί το νεογέννητο κoριτσάκι εκεί, προκειμένου να το χειρουργήσουν. Η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Τόσο ο Νίκος Ευαγγελάτος όσο και η Τατιάνα Στεφανίδου έχουν πάρει πλέον την υπόθεση προσωπικά. Είναι συνεχώς στα τηλέφωνα με τους γιατρούς και ενημερώνονται για την παραμικρή λεπτομέρεια. Μετά τις σχετικές εξετάσεις αποφασίζεται να γίνει η λεπτή χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί ζητούν πριν από το χειρουργείο να γίνει αεροβάπτιση του μωρού, καθώς η κατάσταση κρίνεται εξόχως σοβαρή και οι πιθανότητες επιβίωσης είναι λιγοστές.

Οι γονείς της μικρής, Δημήτρης και Βασιλική, που δεν έχουν συγγενείς και γνωστούς στην Αθήνα, ζητούν από τον Νίκο Ευαγγελάτο και την Τατιάνα Στεφανίδου να γίνουν νονοί της μικρής. Το ζευγάρι, συγκινημένο, απαντάει θετικά χωρίς δεύτερη σκέψη και την επόμενη μέρα κάτω από άκρα μυστικότητα γίνεται η αεροβάπτιση της μικρής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ο Νίκος Ευαγγελάτος έχει διαλέξει ο ίδιος το χρυσό σταυρό που βάζει στο μωρό, ενώ η Τατιάνα Στεφανίδου, κατασυγκινημένη, δακρύζει συνεχώς κατά τη διάρκεια της αεροβάπτισης.

Ο παρουσιαστής ρωτάει συνεχώς για την έκβαση της επέμβασης. Ύστερα από ώρες το χειρουργείο τελειώνει και οι γιατροί δεν μπορούν να πουν αν ο οργανισμός της μικρής θα αντέξει. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες. Τελικά αργά τη νύχτα τα πόδια όλων λυγίζουν. Το νεογέννητο κoριτσάκι έχει χάσει τη μάχη για τη ζωή. Είναι η στιγμή που η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος λυγίζουν και, αγκαλιάζοντας τους γονείς της μικρής, κλαίνε μαζί τους. Το ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης αναλαμβάνει τα έξοδα για τη μεταφορά της σωρού του άτυχου μωρού, αλλά και των γονιών του στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή, λοιπόν, ήταν η άγνωστη ιστορία του ζευγαριού που ήξεραν πολλοί λίγοι άνθρωποι μέχρι σήμερα. Μια ιστορία που έμεινε για πολλά χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μπραβω στον Νικο και την Τατιανα μου αρεσαν ως δημοσιογραφοι τωρα τους εχω στην καρδια μου και ως ανθρωπους

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications