Michel De Nostredame Από μικρός έμαθε εβραϊκά, λατινικά, γαλλικά, και ελληνικά.
Michel De Nostredame

Νοστράδαμος, 1503 – 1566

Ο μεγαλύτερος και γνωστότερος προφήτης όλων των εποχών και μια από τις χαρακτηριστικότερες μορφές της πρώιμης Αναγέννησης. Διαβάστε λίγα πράγματα για την ζωή του μεγάλου αυτού προφήτη. Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 στο σεντ ρεμί της προβηγκίας (Γαλλία).

Καταγόταν από παλιά εβραϊκή οικογένεια, που εξαιτίας των διώξεων της Ιεράς Εξέτασης είχε ασπαστεί τον καθολικισμό. Η οικογένειά του είχε βγάλει πολλούς γιατρούς, φημισμένους σε όλη της γαλλία.

Από μικρός έμαθε εβραϊκά, λατινικά, γαλλικά, και ελληνικά. Μελέτησε χειρόγραφα Μαθηματικών, Ιστορίας, Ιατρικής, Αστρολογίας και Αστρονομίας. Λίγα είναι γνωστά για της αποκρυφιστικές του μελέτες, αν και θεωρείται βέβαιο ότι γνώριζε πολύ καλά το σύστημα της Καμπαλά.

Σπούδασε στο κολέγιο της Αβινιόν και κατόπιν στο πανεπιστήμιο του μονπελιέ. Το 1525, όσο σπούδαζε, ξέσπασεστην προβάνς, επιδημία πανούκλας και ο νοστράδαμος, έσπευσε προς βοήθεια των θυμάτων της εφαρμόζοντας στην πράξη τα όσα έμαθε στη σχολή του. Ανακρίθηκε από την Ιερά Εξέταση αλλά κατάφερε να μην τον καταδικάσουν.

Εγκαταστάθηκε στην πόλη αγκέν, όπου και εξάσκησε την ιατρική. Παντρεύτηκε κι έφτιαξε οικογένεια, που ξεκληρίστηκε όμως από μια νέα επιδημία πανούκλας. Συντετριμμένος και λυπημένος εγκατέλειψε της αγκέν και άσκησε το επάγγελμα του περιπλανώμενου γιατρού. Πέρασε κάποιο χρόνο στο μοναστήρι του ορβάλ, στη βιβλιοθήκη του οποίου γνώρισε τον εσωτερισμό. Εκεί εκδήλωσε για πρώτη φορά τα οράματα, τις ενοράσεις και τις προφητικές του ικανότητες.

Το 1545 εγκαταστάθηκε στο σαλόν ντε κρο, όπου και βοήθησε στην καταπολέμηση μιας επιδημίας πανούκλας με τη βοήθεια βοτάνων, πράγμα που ώθησε την Ιερά Εξέταση να τον κατηγορήσει για μαγεία. Οι συμβουλές του προς τους ασθενείς και τους χωρικούς αποδείχτηκαν σωτήριες. Άρχισε να καταγράφει τις προφητείες του. Το 1547 ξαναπαντρεύτηκε και απόκτησε έξι παιδιά.

Άρχισε την συγγραφή των προφητικών τετράστιχών του, γνωστών ως Αιώνες. Η επιτυχία των Αιώνων είναι μεγάλη και η φήμη του ως αστρολόγου και προφήτη εξαπλώθηκε σε όλη τη γαλλία. Το 1556 ο βασιλιάς Ερρίκος Β τον προσκάλεσε στην αυλή του. Το 1559 μια από τις προφητείες του βγαίνει πραγματική: ο βασιλιάς σκοτώνεται σε φιλική μονομαχία.

Τον Μάιο του 1564 η βασίλισσα αικατερίνη των μεδίκων τον επισκέφθηκε αυτοπροσώπως και τον προκάλεσε να έρθει στο παλάτι και να γίνει βασιλικός αστρολόγος. Ο Νοστράδαμος παρέμεινε δίπλα στη βασίλισσα συμβουλεύοντάς την και προφητεύοντας.

Πέθανε ήρεμα την 1η Ιουλίου του 1566 ταλαιπωρημένος από ποδάγρα και υδρωπικία. Στο τάφο του γράφτηκαν τα εξής λόγια: εδώ κείνται τα οστά του εκλαμπρότατου Νοστράδαμου, του οποίου η σχεδόν θεία πένα ήταν η μόνη, κατά την κρίση όλων των θνητών, ικανή να καταγράψει, κάτω από την έμπνευση των άστρων, τα μελλούμενα γεγονότα ολόκληρου του κόσμου…Υστεροφημία μην βεβηλώσεις την ειρήνη του…

ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ

Ο νέος λέων θα θριαμβέυσει πάνω στον παλιό
Με μονομαχία σε χώρο αγώνων ενός προς έναν:
Από το χρυσό του κράνος τα μάτια θα του βγάλει
Σε μια από δύο μάχες και θάνατο εκείνος θα βρει φρικτό.
(ο θάνατος του βασιλιά Ερρίκου Β το 1559 σε μονομαχία)

ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ

2000 Έναρξη του Γ Παγκοσμίου Πολέμου:
η θεία τιμωρία στο ισχυρότερο σημείο της
2000-2030 Γ παγκόσμιος πόλεμος μεταξύ ανατολής δύσης
2030-2085 Η χρυσή εποχή της ειρήνης στον κόσμο.
2058-2155 Η ψεύτικη σταυροφορία του χριστιανισμού εναντίον των μουσουλμάνων
2155-2159 Τριάμισι χρόνια βασιλείας του Σκότους
2159 Οι τρεις μέρες του Σκότους
2159-3723 Η τελευταία χιλιετία
3723-3793 Η τελευταία αποκαλυπτική περίοδος του Κακού
3793-3797 Βασιλεία του σατανά για τρεισήμισι χρόνια
3797 Το τέλος του κόσμου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications