Mία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν
μία γενιά από ηλίθιους; - Εξαιρετικό άρθρο ενός 14χρονου νέου που όλοι πρέπει να διαβάσουν

Όσο και αν είναι επώδυνο για μένα , δυστυχώς ανήκω σε αυτήν τη γενιά. Αναφέρομαι βεβαίως, βεβαίως στη γενιά ανθρώπων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα την περίοδο από 1998 και πάνω.Μια γενιά που μεγάλωσε με σύντροφο την τεχνολογία. Μία γενιά που πήρε τελείως διαφορετικό δρόμο από την προηγούμενη,μια πορεία που ίσως δεν είναι αναστρέψιμη. Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτή τη νέα γενιά;

Ποιος η τι ευθύνεται τελικά για αυτήν την κατάληξη; Ευθύνεται η υπερβολική "δόση" τεχνολογίας που έχουν λάβει τα σημερινά παιδιά ,χωρίς να γνωρίζουν πως να την χειρίζονται και να την αξιοποιούν ώστε να αποκομίσουν τα οφέλη της; Η μήπως ευθύνεται η στάση και η διαπαιδαγώγηση των γονέων προς τα παιδιά; Γιατί σίγουρα δεν φταίει μόνο το διαδίκτυο και το Facebook για αυτήν τη κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Γιατί πραγματικά είναι τρομακτική...Ας αρχίσουμε λοιπόν...

Τα παιδιά της νέας γενιάς κρίνουν και κρίνονται με βάση την εξωτερική εμφάνιση και ΜΟΝΟ .Έχουν δώσει τεράστια βαρύτητα στο πως φαίνονται και στο πως δείχνουν,όχι στο πως πραγματικά είναι!Δεν ενδιαφέρονται για την καλλιέργεια του ψυχικού τους κόσμου ,της κριτικής τους σκέψης και της δημιουργικότητας τους και δεν δέχονται εύκολα το διαφορετικό.Δεν βάζουν στόχους, δεν έχουν όνειρα και οράματα για τη ζωή τους.

Αντιθέτως, επιζητούν μόνο την κοινωνική αποδοχή ,συμμερίζοντας τις απόψεις και ακολουθώντας τα στερεότυπα της μάζας. Ασχέτως αν αυτές τους εκφράζουν ή όχι! Πάρτε για παράδειγμα ...Βλέπεις όλα τα σημερινά παιδιά σαν "μαζικοποιημένα zombie" να ακολουθούν την κάθε ανόητη και ανούσια μόδα(ξέρουν τι κάνουν αυτοί που τις πλασάρουν), προσπαθώντας να το παίξουν κάποιοι που στα αλήθεια δεν είναι! Δεν το φιλτράρουν από τον εγκέφαλο τους και δεν σκέφτονται, αν πράγματι αυτή η μόδα αποτελεί ένα μέσο έκφρασης για αυτούς. Την ακολουθούν επειδή το ίδιο πράττει και η μάζα, και έτσι γνωρίζουν ότι θα λάβουν κοινωνική αποδοχή από τους πολλούς. Κάτι τέτοιο φυσικά αποτελεί μεγάλη αδυναμία και σοβαρό πλήγμα για την προσωπικότητας τους, σε μια ηλικία όπου μπαίνουν οι βάσεις για την διαμόρφωση της.

(εύκολη επιρροή = μια κυβέρνηση αθλίων με πολίτες πρόβατα και έχω και χίλια αλλα παραδείγματα). Όχι πως τώρα δεν είμαστε πρόβατα, αλλά αυτό δεν αφορά το παρόν θέμα. Για όσους θέλουν να πάρουν μία γεύση από αυτήν την κατάσταση, απλά επισκεφτείτε τον δημοφιλή ιστόχωρο κοινωνικής δικτύωσης,Facebook. Γιατί ΔΕΝ νοείται σημερινό παιδί χωρίς να κατέχει λογαριασμό στο Facebook.Ποζεριά, Καγκουριά, check - in όπου στο γ@μημένο κόσμο βρίσκονται ,με την μόνη τους αγωνία να είναι για τον αριθμό των likes που θα λάβουν. Δεν προβληματίζονται για τίποτα στη ζωή τους ,και η διανοητική τους κατάσταση έχει φτάσει να είναι ισάξια ενός κούτσουρου."Η τεχνολογία ξεπέρασε την ανθρώπινη αλληλεπίδραση " όπως είπε και ο Αϊνστάιν.Τα σημερινά παιδιά δεν μπορούν να συναισθανθούν αληθινά,αφού η ανθρωπιά τους έχει χαθεί.Δυστυχώς η μέρα που ανέφερε ο Αϊνστάιν έχει φτάσει: "Ο κόσμος θα έχει μία γενιά από ηλίθιους"

Ίσως οι σκέψεις μου για την "ευλογημένη" αυτή γενιά σας φαίνονται σκληρές και απαισιόδοξες. Προσπαθώ απλά να είμαι ρεαλιστής. Μην ξεχνάτε πως εγώ τα ζω καθημερινά. Αλλά όποιο και αν είναι το πρόβλημα μπορούμε να το αλλάξουμε όλοι μαζί, γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Καλώ και τα ίδια τα παιδιά που έχουν λίγο μυαλό, να σκεφτούν και προβληματιστούν για όλη αυτή τη κατάσταση. Μπορεί τώρα να εκφράζω τα παράπονα μου κατ'αυτόν το τρόπο,αλλά θα προσπαθήσω όπως μπορώ να βοηθήσω και να αφυπνίσω τους συνομήλικους μου (τους φίλους μου τουλάχιστον). Το ίδιο να πράξετε και εσείς!

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι σε όλα τα παιδιά της γενιάς, γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αναφέρομαι στη μάζα, δηλαδή στους πιο πολλούς. Και ούτε εγώ το παίζω πιο έξυπνος από αυτούς.Ίσως να είμαι λίγο πιο αφυπνισμένος!

Υ.Γ.2 Δεν είμαι ΚΑΤΑ του Facebook. Και εγώ ο ίδιος κατέχω λογαριασμό,αλίμονο.Είμαι κατά όλης αυτής της κατάστασης που επικρατεί εκεί.

Καλή σας ημέρα,

Post A Comment:

33 comments

Giannis Skokasείπε...

Σωστός φίλε μου! Όσους περισσότερους μπορείς να αλλάξεις με τις ιδέες σου είναι κέρδος για τη γενιά σου & την κοινωνία μας.

Ανώνυμοςείπε...

Πριν διαβάσω αυτό το άρθρο δεν πίστευα πραγματικά πώς είμαστε η γενιά των ηλιθίων αλλά μόλις διάβασα αυτό και τους σχολιασμούς τότε σιγουρεύτηκα! Είμαστε λοιπόν η γενιά που κάθεται και εκθιάζει ένα τόσο πολυαναπαραγώμενο άρθρο επειδή το έγραψε ένας 14χρονος και εκτός αυτού καθόμαστε και επαναλαμβάνουμε τις αναχρονιστικές αντιλήψεις των γονιών μας "Παλιά ήταν όλα πιο καλά...". Είμαστε η γενιά που αδρανώς παρατηρεί το ξεπούλημα της χώρας της και κάθεται και ασχολείται με την μόδα είτε γιατί την ακολουθεί είτε γιατί την κράζει. Είμαστε μια γενιά που έχει χάσει τον κύριο στόχο της γιατί αυτός δεν διδάχθηκε ποτέ στο σύστημα της εκπαίδευσής μας που αξιολογεί αυτό το άρθρο με άριστα! Τελικό συμπέρασμα: Είμαστε η γενιά των ηλιθίων αφού οι "έξυπνοι" εκ των σχολιαστών δεν έχουν καταλάβει ότι είναι οι μεγαλύτεροι ηλίθιοι και φερέφωνα της υπεραπλουστευμένης εθιμοτυπικής ηθικής του 21ου αιώνα. Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...

Ανώνυμοςείπε...

Για πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα για να μπορέσει να κάνει τις διάφορες βρωμοδουλειές του αλλά και για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία , έφερε στην επιφάνεια όλα τα κατακάθια της κοινωνίας.
Σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν κοινωνικά στρώματα με αρρωστημένη και ποταπή ιδιοσυγκρασία. Για αυτό και κάθε συνετό πολιτικό σύστημα φτιάχνει θεσμούς αλλά και το κατάλληλο κοινωνικό κλίμα, έτσι ώστε αυτά τα στρώματα να μην έχουν την δυνατότητα να ανελιχθούν, να αποκτήσουν δικαιώματα, να απαιτήσουν συμμετοχή στα κοινά.
Και για να γίνουμε ακόμη πιο ξεκάθαροι, να περιγράψουμε τις ιδιότητες αυτών των κοινωνικών ομάδων : άτομα με χαμηλό νοητικό επίπεδο αλλά με ενστικτώδη πονηριά, άτομα με διαφόρων ειδών ψυχοπάθειες και νευρώσεις καθώς και με σεξουαλικές ανωμαλίες πάσης φύσεως, άτομα με κυνισμό και με βασικό ενδιαφέρον την απόκτηση υλικών αγαθών, άτομα ακόμη και με πανεπιστημιακή εκπαίδευση, αλλά χαμηλού πνευματικού επιπέδου, μέχρι και κοινοί εγκληματίες.
Αυτές τις ομάδες λοιπόν το Ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα τις προώθησε , τους έδωσε φωνή, τις τοποθέτησε σε διάφορες θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τις έβαλε ακόμη και μέσα στα πανεπιστήμια. Με άλλα λόγια, δημιούργησε αστικά στρώματα αποτελούμενα από στοιχεία, που σε παλαιότερες εποχές βρίσκονταν απομονωμένα στο περιθώριο της κοινωνίας. Έφερε στην επιφάνεια όλο τον βούρκο που υπάρχει μέσα στους οχετούς κάθε πολιτείας. Έτσι , οι κανονικοί άνθρωποι, όταν είδαν αυτήν την επέλαση των Ζόμπι, σίγησαν , απομονώθηκαν, κρύφτηκαν. Αλλά ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, δεν βρήκαν ησυχία. Δέχονταν καθημερινές επισκέψεις, μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, από διάφορα ψυχανώμαλα άτομα. Εάν σε όλα αυτά ,προσθέσουμε και τη γενική επήρεια της αριστερής θολοκουλτούρας, τότε η κατάσταση δεν περιγράφεται. Μία μυρωδιά σήψης από παντού. Στο τέλος, ήλθαν και οι ανθρωποθυσίες (η ‹‹εγκληματικότητα››) : Οι βαρβαρικές ορδές που εισχώρησαν στην Ελλάδα , θυσιάζουν κάθε μήνα μερικούς Έλληνες στο βωμό του μίσους και του ρατσισμού τους που νιώθουν προς εμάς.

Ανώνυμοςείπε...

Είσαι πολύ μικρός για να κρίνεις έτσι τον κοινωνικό σου περί γύρο . Και εγώ στην ηλικία σου αυτές τις απόψεις είχα για την νεολαία μας . Αλλά αν είναι δυνατόν έχουμε μυαλό δόξα τον θεό όσο χάλια και αν είναι το εκπαιδευτικό σύστημα που έχει η Ελλάδα, προσφέρει γνώσεις . Γνωρίζουμε την αγάπη την ηθική, μαθαίνουμε να κρίνουμε και όχι να κατά κρίνουμε! Και αλήθεια αν πιστεύεις ότι καμία γενιά δεν ήταν έτσι είσαι πολύ λάθος και πολύ εκτός θέματος . Η μμητέρα μου μου λέει " όλο στο κινητό είσαι εμείς στην εποχή μας ..." και η μητέρα της της έλεγε " όλο στην τηλεόραση είσαι εμείς στην εποχή μας.." κοκ... δεν θα έλεγα ότι η πλειοψηφία των σημερινών παιδιών είναι ποΖερια και καγκουρες . Το αντίθετο μάλιστα .Απλά σταματά να βγαίνεις στα μέρη που βγαίνεις διεύρυνε τους ορίζοντές τους .Εσύ πας στα μέρη που είναι μόνο αυτά τα άτομα .και αλίμονο αυτό τα άτομα όσο και αν ακολουθούν μόδα κλπ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε χαζά .

Ανώνυμοςείπε...

Δεν μπορώ να πω πως συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο. Σίγουρα δεν υπάρχει κριτική σκέψη στο μεγαλύτερο κομμάτι που απαρτίζει τη νεολαία, αλλά πάντα αυτό ίσχυε. γι αυτό και είναι "μάζα". Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος για κάθε άνθρωπο, καθώς είναι η περίοδος όπου ο κάθε νέος προσπαθεί να "βρει" τον εαυτό του και την ταυτότητα του, οπότε πειραματίζεται με όσα μέσα έχει (κυρίως χρησιμοποιώντας τη μόδα, τα κοινωνικά δίκτυα και οτιδήποτε κοινωνικά αποδεκτό, ή αλλιώς, προσπαθώντας να προκαλέσει και συμπεριφερόμενος αντίθετα με την προηγούμενη γενιά). Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην συγκεκριμένη γενιά, αλλά στον κόσμο και την παιδεία γενικότερα. Το σύστημα είναι λάθος, όχι οι νέοι. Στα σχολεία δεν μαθαίνουμε το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία, διατηρώντας μια ξεχωριστή προσωπικότητα ο καθένας. Από πολύ μικροί μαθαίνουμε πως για να επιβιώσουμε πρέπει να είμαστε κοινωνικά αποδεκτοί και εγωιστές, να "κοιτάμε τη δουλειά μας". Δεν φταίει η νέα γενιά που δεν δείχνει να έχει κριτική σκέψη, φταίει η κοινωνία που κατακρίνει οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που γνωρίζει!

Ανώνυμοςείπε...

Σίγουρα δεν υπάρχει κριτική σκέψη στο μεγαλύτερο κομμάτι που απαρτίζει τη νεολαία?
γιατι υπάρχει στους μεγαλους;

Unknownείπε...

Αααχχχ... πόσο χαίρομαι που δεν είμαι μόνος σ' αυτές τις σκέψεις, αλλά ίσως πιο εκνευριστικό είναι όταν το δίχνεις σ' ένα άμυαλο πρόβατο
(το αν είναι κάποιος πρόβατο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χαζός/αμαθής/άφρονας/στον μικρόκοσμό του κ.λ.π.)
κάτι τέτοιο, πάντα ή σχεδόν πάντα προσποιούνται ότι δεν έχουν τίποτα να κάνουν μ' αυτό! σου παριστάνουν τους έξω απ' τις μάζες επειδή η ευτυχία τους, αυτοεκτίμισή τους και ικανοποίησή τους απειλούνται θανάσιμα, και δεν έχουν δύναμη ή όρεξη να δεχτούν την πραγματικότητα και να αλλάξουν...

Αλλά εφόσον η κατανόηση διώχνει τον θυμό, τους δικαιολογώ με το γεγονός ότι το πιο σημαντικό πράγμα για το κάθε ον είναι η χαρά, και θα θυσιάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το συμφέρον της χαράς του. Δεν είναι καθόλου εκπληκτικό που όλοι πάντα αρνούνται την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια τους για να διατηρήσουν τη χαρά τους.

Nikos Papanikolaouείπε...

Μικρε, τραβά βρες καμία γκομενα εκεί πέρα και άσε τα ποιήματα. Ωραία, εντάξει, συμφωνούμε, οι πιτσιρικάδες κάθε εποχής όλοι τους φιλοσοφοι, 'συνειδητοποιημενοι' σαν εσένα. Ναι τι? Που είναι το κακό, να έχουμε και λίγους χαζουλιδες. Κοιτάνε λοιπόν κωλαρακια στο ίντερνετ, παν στα κωλομαγαζα και γίνονται χώμα και πηδαν αβερτα, τώρα που είναι η κατάλληλη ηλικία για αουγκανισμους και ηλιθιότητα, και εσύ τώρα κάθεσαι και νιαουριζεις ενώ έπρεπε να κάνεις τα ίδια σκατα, και μετά έχεις χρόνο (60χρονια αν όλα παν καλά). Και άμα σου κόβει όπως λες ακόμα καλύτερο, θα είσαι και μαγκακος. Λοιπόν άσε τη στοχαστικη τώρα και τραβά σε κάνα κωλομπραρο. Μην παραπονιεσαι μετά ότι δεν είχες εμπειρίες.

Unknownείπε...

ωραιος μικρε συνεχατο εχεις δρομο ακομα αλλα καπου πας, διαβασε και εριχ φρομ, αν και πιο παλιος ειναι επικαιρος, να σαι καλα

Ανώνυμοςείπε...

Σωστα τα οσα γραφεις ,αν κ δεν εισι ο μονος ,,,καλα εκανες ομως κ εγραψες αυτο το κειμενο ,ισως το διαβασουν κ αλλοι της γενιας σου κ γινουν πιο λογικοι ..

Ανώνυμοςείπε...

Ενταξει...οχι κ εξαιρετικο...ελεος
Απλα ενα αρθρο που λεει αληθειες !
Η αφυπνιση απαραιτητη

Ανώνυμοςείπε...

Αν αυτος ειναι 14χρονος εγω ειμαι αγέννητος.

gskourtisείπε...

επιφυλασσομαι αν ο συντακτης ειναι 14... προφανως το τεχνασμα του συντακτη ειναι να περασει τα μηνυματα του με τροπο ωστε να φανει οτι μιλαει ενας απο αυτους

Unknownείπε...

Μπράβο σου που συνηδειτοποιείς τι συμβαίνει.Ευτυχώς,η γεννιά σου δεν είναι γεμάτη παθολογικά ηλίθιους(αυτό θα συμβεί σε επόμενες γεννιές που θα μεγαλώσουν με γενετικά μεταλλαγμένα και fastfood σκουπίδια+τα σκουπίδια που θα υπάρχουν ως η πραγματικότητά τους από οικονομικοκοινωνική δομή έως εισαγόμενα σκουπίδια lifestyle).Βλέπεις,κάποιοι έχουν βάλει την Ελλάδα από παλιά στην κατηγορία "λαοί προς εκμετάλευση" και για να το πετυχαίνουν με το ελάχιστο γιαυτούς κόστος,ο λαός πρέπει να έχει συμπεριφορά σκλάβου αλλά να νομίζει πως έχει ελευθερίες έστω και πρόσκαιρες.Μιλάς για το facebook,το οποίο προσωπικά σιχαίνομαι γιατί φτιάχτηκε για να αντικαταστήσει την ανυπαρξία πραγματικής ιδιωτικής ζωής με μια ψεύτικη.Αν προσέξεις τα fb ατόμων κάθε ηλικίας από χώρες που υπάρχουν κρατικές δομές και συνθήκες με τα fb ελλήνων,είναι η μέρα με τη νύχτα!Κι ας έχουν πολλές σπουδές και πολλές ώρες δουλειά κι ας βιώνουν προβλήματα,έχουν ζωή!Αυτό που έχει απομείνει ως ζωή στην Ελλάδα είναι αν θα δείχνουμε απάθεια στα πάντα και η "ξεπέτα" σε όλους τους τομείς εκλαμβάνεται ως η μοναδική περίπτωση να ζήσουμε κάτι.Παρατήρηση:ξεπέτα δεν υπάρχει σε καμμία πολιτισμένη χώρα,δεν γνωρίζω καν αν υπάρχει οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη.Κάθε καινούρια γεννιά δεν έχει οικογενειακή διαπεδαγώγηση και ασφάλεια αφού οι γονείς αναθεματίζουν την ώρα που γεννήθηκαν με αυτά που ζουν,την παιδεία την έχει εξευτελήσει όποια κυβέρνηση ανεβαίνει,την εκκλησία την έχει εξευτελήσει η δομή της,τι έχει απομείνει για να δείξει σε ένα καινούριο άνθρωπο πως ο κόσμος δεν είναι ξεφτιλισμένος,το κράτος του είναι που εξευτελίζει αυθαίρετα τα πάντα;
Προσωπικά,μόνο το dna μας βλέπω να υπάρχει και σε όσους υπάρχει.

Ανώνυμοςείπε...

dustixos megalosate stin dithen glamouria epoxi kai klironomisate tin tote afasia...alla ola kiklos einai

Unknownείπε...

ti kseris esi gia kangouria vre kai milas?

Ανώνυμοςείπε...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πιο κακομαθημένης γενιάς γονέων που πέρασαν από τον πλανήτη γη.Δεν φταίνε τα τα παιδιά ούτε η τεχνολογία. Και το να έχεις λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιείς τεχνολογία. Αντίθετα παρατηρήθηκε ότι η νέα γενιά είναι περισσότερο άσχετη με την τεχνολογία. Και σε αυτό πάλι φταίνε οι γονείς. Ευτυχώς όμως τα πράγματα θα φτιάξουν. Τώρα αρχίζουν και κάνουν οικογένεια οι 35-40 ετων άνθρωποι, που δεν μεγάλωσαν με γνώμονα την απληστία και την κατασπατάληση πόρων. Αυτοί έμαθαν να δουλεύουν χωρίς να υπέρ αμείβονται με τα χρήματα της επόμενης γενιάς. Καλά τα εφάπαξ και υπερβολικές συντάξεις- μισθοί, αλλά από κάπου έπρεπε να παράγονται και όχι να δανείζονται από το μέλλον των παιδιών μας. Τελικά όσοι ωφελήθηκαν από το υπάρχον σύστημα, είναι πολύ ανόητοι μιας και υποθηκευσαν το μέλλον των παιδιών μας.

Unknownείπε...

έτοιμος για τις πανελλήνιες

Ανώνυμοςείπε...

Εκτιμήστε ρε την Τεχνολογία η παλιότερες γενιές και κάλα ήταν καλύτερες το βλέπουμε ειδικά στην Ελλάδα όλο ιδεολόγοι ήταν και στο τέλος αποδείχθηκαν λίγοι και κάφροι εμείς σήμερα με την τεχνολογία και με αυτά που μας προσφέρει ζούμε τον διαφωτισμό που δεν έζησε η Ελλάδα και τα πάντα θα τα κάνουμε καλύτερα!

Υ.Γ άμα σε λίγα χρόνια δείτε αεκτζήδες με παναθηναϊκούς να κάθονται μαζί η τεχνολογία και μονό θα φταίει κάφροι

Ανώνυμοςείπε...

τες παντων ας μην γκρινιαζουμε,ετσι ηταν παμτα ο κοσμος πανω κατω,οι μοδα σε καθε τι ειναι βασικα ενας συγκεκαλημενος φασισμος ας πουμε,διοτι οποιος δεν την ακολουθει ειναι αουτ η φαουλ η κορνερ κλπ τετοια σαχλα,βρισκομαστε σε περιοδο ακμης της τεχνολογιαε και παρακμης της ζωης του ανθρωπου,αντιφατικο εεε?
ναι ζουμε σε μια αντφατικη κοινωνια την οποια εξεθρεψαν οι ΑΘΕΑΤΟΙ κυβερνωντες της μαφιας της νεας ταξης που θεωρει τους πολλους παρακατιανους και αναλωσιμο κρεας,πριν πολλα χρονια δεν υπηρχαν βιβλια για το ευρυ κοινο γιατι δεν ειχει ακομη βγει η τυπογραφια,τα βιβλια ηταν για λιγους καθότι ηταν χειρογραφα,οταν ανακαλυφθηκε η τυπογραφια αρχισε η διαδοση των καθε λογης βιβλιων,και ο καθενας μπορουσε να αγορασει απο ενα βιβλιο,εχετε την εντυπωση οτι και τοτε ολα τα βιβλια ηταν σωστα?
Στα βιβλια υπηρχαν εργα και σωστων και βλαμενων συγραφεων τα οποια εκαναν κακη η καλη δουλεια σε οποιον τα διαβαζε.
καπως ετσι ειναι και σημερα το διαδυκτιο,μια τεραστια βιβλιοθηκη,εχει τα καλα της εχει και τα κακα της.
Οποιος θελει να βρη χρησιμα πραγματα τα βρισκει,και οποιος θελει σκουπδιγνωσεις επισης τις βρισκει αντετα,αρα πρεπει να υπαρχει εκ μερους των γονεων και των μεγαλων κυριως σχετικοτητα με το διαδυκτιο ωστε να συμβουλεουν τους νεους πως να επωφεληθουν απο το διαδυκτιο,δυστυχως ομως οι μεγαλοι δεν προλαβαινουν η και αρνουνται να μαθουν τα νεα αυτα πραγματα και ετσι οι νεοι ειναι μονοι τους χωρις καμμια καθοδηγηση σχεδον για την καλη χρηση αυτου του τεχνολογικου εργαλειου.

aaaείπε...

To problhma einai pagkosmio de sumbainei mono sthn Ellada. Kai den eiste katholou hlithioi, apla de lambanetai kalh kratikh ekpaideush, alla kai auto den einai mono fainomeno pou sumbainei sthn Ellada.

Ανώνυμοςείπε...

Μπερδεύεις μάλλον το πρόβλημα Παιδείας με πρόβλημα Τεχνολογίας..

Ανώνυμοςείπε...

Θεωρώ πως αυτο που έγραψε το παιδί εχει απόλυτο δίκιο διότι έτσι είναι πλέον αυτή η γενιά... Η κάθε γενιά εχει τα αρνητικά και τα θετικά της... Αλλα η τεχνολογία εχει σκλαβώσει τον άνθρωπο και δυστυχώς η τεχνολογία ειναι αυτή που εξελίσσεται όλο και περισσότερο όχι για να μας κάνει ποιο έξυπνους αλλα ποιο αποβλακωμενους από την πραγματική ζωή..,, παλιά παίζαμε στους δρόμους και τώρα μπροστά από μια οθόνη η να κοινήγανε Πόκεμον( όταν έμαθα για το παιχνίδι αυτο συγκλονιστικά με τους ανθρώπους ) πρέπει λίγο να συνηδιτοποιησουμε τη πραγματικά συμβαίνει εκει έξω και όχι να δεχόμαστε ένα κόσμο που αυτοί μας υποχρέωσαν χωρίς την θέληση μας να έχουμε.. Δεν γνωρίζω αμα το παιδί που έγραψε το άρθρο ειναι όντως 14 χρόνων αλλα εχει δίκιο!! Στο χέρι μας ειναι ολα !!!

Ανώνυμοςείπε...

το οτι το εγραψε κατι τετιο ενας 14αχρονος πρεπει να μας αφυπνησει.εγω ειμαι 15 χρονον και δεν μπορω να πω οτι εχω και το πιο καθαρο μυαλο αλλα ξερω ατομα που ειναι σε χηροτερες καταστασεις.τους εστειλα αφτο το αρθρο και μου ειπαν οτι δεν ειναι ετσι οτι απλα τους ΑΡΕΣΕΙ να διμοσιοποιουν την πρωσοπικη του ζωη.
Υ.Γ. συγνωμη για τα ορθογραφικα και τους 0 τονους.

Unknownείπε...

Σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες, άδραξέ τες λοιπόν και γίνε καλύτερος από αυτούς που κριτικάρεις. Αν είναι έτσι τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τους ξεπεράσεις. Το να κριτικάρεις σε κάνει μόνο να δείχνεις απομονωμένος.

Unknownείπε...

Δεν είστε η γενιά των ηλιθίων ! Είστε η γενιά των εγκλωβισμένων μιας αποτυχημένης προηγούμενης γενιάς ηλιθίων. Των γονιών σας, που σας καλλιέργησαν την επαγγελματική αποκατάσταση ως ύψιστη αξία και μοναδικό στόχο, των δασκάλων σας που λειτούργησαν ως μεταφορείς γνώσης αδυνατώντας να ασκήσουν παιδεία, των κοινωνικών θεσμών που έβαλαν πάνω από όλα το χρήμα και μηδένισαν την ανθρώπινη ύπαρξη.
Είστε η γενιά των μεγάλων αδιεξόδων, η γενιά που της στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύεται για το μέλλον. Μια γενιά σε σύγχυση, γιατί ο κόσμος που της φτιάξανε αποδεικνύεται απάνθρωπος. Μια γενιά που κουβαλάει όλες τις πληγές της υπερκαταναλωτικής κοινωνίας που σας παραδώσαμε. Μια γενιά χωρίς όραμα γιατί οι προηγούμενες γενιές κουρελιάσαμε τα οράματα κυνηγώντας την ευμάρεια των λίγων και όχι την ευημερία όλων. Είστε τα θύματα ! Συνεχίζουν να στοχεύουν το μυαλό σας με όσα μέσα τους δίνει η δύναμη του πλούτου και της τεχνολογίας.
Μια μερίδα ηλιθίων υπήρχε σε όλες τις γενιές. Πασχίζουν σήμερα να σας κάνουν να πιστέψετε ότι είστε η γενιά των "ηλιθίων". Αν το πιστέψετε, χάνεται κάθε ελπίδα. Αν όμως συνειδητοποιήσετε ότι είστε η γενιά των προδομένων, η γενιά η αδικημένη , θα βρείτε τη δύναμη να αντιδράσετε και να αλλάξετε τον κόσμο.
Μην ξεχνάς ούτε στιγμή : "Σήμερα δεν πυροβολούν τα πόδια σου. Το μυαλό σου πυροβολούν".

Αερικόείπε...

Μπράβο φίλε μου, πραγματικά εντυπωσιάζομαι από την πνευματική σου ωριμότητα! Τα παιδιά της ηλικίας σου έχουν αποβλακωθεί από τα σημερινά κοινωνικά δίκτυα (Facebook,Twitter, Instagram).Η ύπαρξη εκείνων εδώ και μερικά χρόνια έχει καταφέρει να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των σύγχρονων εφήβων.Ως αποτέλεσμα, φαίνεται,δυστυχώς, πως το σχέδιο να μετατραπεί ο κόσμος σε μια μαζικοποιημένη κοινωνία έχει πραγματοποιηθεί. Οι δεκατετράχρονοι αλλά και οι δεκαπεντάχρονοι και οι δεκαεξάχρονοι και οι δεκαεφτάχρονοι, αποτελώντας τη νέα γενιά, δεν διαθέτουν στοιχεία σωστής κρίσης. Αντιθέτως, υποφέρουν από τη νόσο της <>. Ωστόσο, αν υπάρχουν έστω και μερικοί νέοι σαν και εσένα που έχεις συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα του σήμερα, πιστεύω πως λιθαράκι λιθαράκι η κατάσταση θα μπορούσε να πάρει θετική τροπή.Βέβαια, τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και μου φαίνεται ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται στ'αλήθεια. Ο κόσμος οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια και σχεδόν κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι τι στο καλό συμβαίνει. Οπότε, θα πρέπει να εφαρμοστεί μια γενική αφύπνιση.

Ανώνυμοςείπε...

Κλασσικό άρθρο "οι συνομηλικοί μου είναι ηλίθιοι αλλά εγώ είμαι καλύτερος από αυτούς". Κάθε γενιά έχει και παιδιά που φέρονται "ανώριμα" και χαίρονται τη νιότη τους αλλά και παιδιά που ακούνε τους μεγαλύτερους και πείθονται ότι παλιά όλα ήταν καλύτερα.

Προς απανταχού 14χρονα: Μην ακούτε μαλακίες και τις πιστεύετε. Οι γονείς σας ήταν το ίδιο ανώριμοι και επιφανειακοί στην ηλικία σας και ακολουθούσαν ηλίθιες μόδες όπως και εσείς. 10 χρόνια πριν έγραφαν τα ίδια για τη δική μου γενιά, 30 χρόνια πριν για τη γενιά των γονιών μου, στα 60s τρομαγμένοι γονείς ανησυχούσαν ότι τα παιδιά τους πίνουν, ξενυχτάνε, ακούνε ροκ και κάνουν σεξ πριν το γάμο κλπ. Δεν είναι θέμα τεχνολογίας, είναι θέμα ηλικίας. Οι περισσότεροι από όλες τις γενιές είναι επιφανειακοί, εγωκεντρικοί, απρόσεκτοι και χωρίς όραμα για το μέλλον στην εφηβεία τους. Κανένας σημερινός ενήλικας δε γεννήθκε με χαρτοφύλακα και γραβάτα. Το πρόβλημα είναι όταν κάποιοι συνεχίζουν να φέρονται ως έφηβοι μετά τα 20κάτι-30. Τα παιδιά πρέπει να τα αφήνουμε και λίγο να είναι παιδιά. Δε μπορούμε να κατηγορούμε τους εφήβους όταν φέρονται όπως και εμείς στην ηλικία τους. Νομίζουμε ότι οι καινούργιες γενιές είναι χειρότερες, ότι "εμείς δεν είμασταν έτσι στην ηλικία τους" γιατί εξιδανικεύουμε τα νιάτα μας και ξεχνάμε αυτά που κάναμε τότε αλλά τώρα μας ντροπιάζουν όταν τα θυμηθούμε.

Όταν βλέπω 14χρονα να αγχώνονται για τη γενιά τους και για ότι είναι πιο χαζοί από τη γενιά των γονιών τους θέλω να τα πιάσω από τους ώμους, να τους δώσω μια μπυρίτσα και να τους θυμίσω ποιές γενιές ευθύνονται για την οικονομική κρίση, ποιοί έπαιρναν επιδοτήσεις για να αγοράζουν αυτοκίνητα και καταναλωτικά δάνεια που δε μπορούσαν να εξοφλήσουν, ποιοί έφεραν μνημόνια κλπ. Όλες οι γενιές ηλίθιες είναι και δεν έχει νόημα ένα παιδί στην εφηβεία να συγκρίνει τον εαυτό του με ενήλικες που έχουν πολύ περισσότερη εμπειρία γιατί οι ενήλικες μέσα από τα λάθη την αποκτήσαμε την εμπειρία μας. Και όσοι προσπαθούν να πέισουν τους νέους ότι ήταν 20 χρόνια πριν όσο σοφοί είναι σήμερα είναι απλά υποκριτές και γραφικοί.

Ανώνυμοςείπε...

Διαφωνώ πολυ σε κάποια θέματα.Σε κάποια άλλα συμφωνώ απόλυτα μέχρι ένα βαθμό βέβαια.Είσαι πολύ μικρός και εγώ στην ηλικία σου αν και δεν έχουμε καμία τεράστια διαφορά, είχα απελπιστεί πολύ από τον κόσμο γύρο μου δε στο κρύβω. Όσο ώριμζα όμως κατάλαβα κάποια πράγματα.Όχι δεν είμαστε η γενιά των ηλιθιων είναι άδικο να το λες αυτό ξέρεις γιστιι;; γιατί είμαστε η επόμενη γενιά.Οφείλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Αυτό θα το πετύχουμε αν ο καθένας προσπαθεί να είναι καλός η μάλλον σωστός στον ρόλο που εχει (μαθητής,δάσκαλος,φίλος, γονιός και εννοείται άνθρωπος ).Αγαπάω τους ανθρώπους μακάρι να τους αγαπήσεις και εσυ. Έχε ελπίδα φίλε μου, και κάνε την διαφορά!

Αρετήείπε...

Είμαι μαθήτρια της 3ης λυκείου.Εχω γεννηθεί το 2001 και ομολογώ πως η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει...Ζω καθημερινά όλα όσα περιγράφεις και τολμώ να πω πως σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη.Κανενας πλέον δεν τολμά να κάνει τη διαφορά να εναντιωθεί στις νέες τάσεις τις μόδας. Όλοι τις υιοθετούν άκριτα. Δε θέλω να μακρυλογω και επίσης να τονίσω πως και εγώ έχω και Facebook και Instagram.Ομως όπως και σε εσένα τότε έτσι και σε εμένα τώρα με λυπεί όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί εκεί. Αυτό λοιπόν που έχω συμπεράνει είναι πως όλοι θέλουν να γίνουν αποδεκτοί από τη μάζα από τους πολλούς και δε διαθέτουν την κατάλληλη κριτική ικανότητα και την κατάλληλη αυτοπεποίθηση ίσως να μπορούν να δεχθούν την απόρριψη.θελω να ελπίζω πως όλο αυτό μια μερα θα αλλάξει και θα το αλλάξουμε εμείς...Η γενιά των ηλιθίων

Ανώνυμοςείπε...

https://youtu.be/OGMrV24GRVE

Ανώνυμοςείπε...

Πραγματικά καταλαβαίνω την αγωνία του παιδιού αλλά διαφωνώ στο ότι συμβαίνει μόνο στη γενιά του.Ανέκαθεν οι έφηβοι προσπαθούσαν με κάποιο τρόπο είτε να αφομοιωθούν είτε να ξεχωρίσουν από τη μάζα.Απλά σήμερα φαίνεται έντονα λόγω των μέσων που έχουν στη διάθεση τους (που δεν είχαμε εμείς ούτε οι προηγούμενες γενιές).Την μεγαλύτερη ευθύνη δίνω στους γονείς όπου στην προσπάθεια τους να παρέχουν τα πάντα στα παιδιά ξεχνάνε το σημαντικότερο, να αφήσουν στα παιδιά την ικανοποίηση ότι έχουν κατακτήσει κάτι μόνα τους.Προσπαθούν από πολύ μικρή ηλικία να τα βοηθήσουν αλλά το κάνουν σε τέτοιο βαθμό που τελικά τα "ευνουχίζουν". Τι όνειρα μπορούν να κάνουν όταν τα έχουν όλα στο χέρι και έτοιμα;

Ανώνυμοςείπε...

ΦΙΛΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ .ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 2002 ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΟΙΗΣΑ ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΚΟΥΣ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΣΤΩ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΗΣΩ ΑΥΤΟΙ ΣΑΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΑΙΖΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ .ΕΣΤΩ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΤΑ 15) ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΟΠΟΤΕ ΠΡΠΕΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΝΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΝΩΜΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΧΙ ΚΑΘΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΡΠΕΙΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΜΕ Η’ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ, Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΥΣ: ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΑΚΙΑ ΛΟΓΟ ΓΡΗΓΟΡΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications