ΓΙΑΤΙ οι Ρωσίδες είναι τόσο ΟΜΟΡΦΕΣ;

Ο 38χρονος Τζίμι Λουν, ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Νέα Υόρκη, αναφέρει: «Τα τελευταία έξι χρόνια πηγαίνω συχνά στη Ρωσία και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι κοπέλες εκεί είναι όντως οι πιο όμορφες. Πηγαίνω συχνά στην πόλη Πένζα για δουλειές και τόσες πολλές ωραίες κοπέλες, δεν έχω δει σε ολόκληρη την Αμερική!». Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό των ρωσίδων καλλονών;

Η Μάγια Κοντρασόβα, διδάκτωρ ιατρικών επιστημών και αρχίατρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αισθητικής Ιατρικής, λέγει: «Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτό. Οι κοπέλες στη Ρωσία έχουν συνηθίσει από μικρή ηλικία να φροντίζουν τον εαυτό τους. Ήδη από τα 12-13, είμαστε αρκετά καταρτισμένες όσον αφορά τη φροντίδα του προσώπου και του σώματος». Ωστόσο, δεν είναι μόνο η περιποίηση του εαυτού τους που επιδρά στην ομορφιά.

Το δικό τους ρόλο παίζουν ακόμη το κλίμα και η γενετική. «Στις χώρες της Δύσης -συνεχίζει η Μάγια- είναι διαδεδομένη η φωτογήρανση, ή με άλλα λόγια η πρώιμη βλάβη στο δέρμα από την επίδραση των ηλιακών ακτίνων. Το ρωσικό κλίμα δεν έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, γι’ αυτό το δέρμα των γυναικών στη Ρωσία διατηρεί περισσότερο καιρό τον τόνο του».

Επίσης, οι διακυμάνσεις των θερινών και χειμερινών θερμοκρασιών κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό και ροδαλό. Να γιατί οι ρώσοι ζωγράφοι απεικόνιζαν πάντα τις Ρωσίδες με έντονο ροδοκόκκινο χρώμα. Συν την ανάμιξη πολλών ειδών αίματος. Οι πόλεμοι και οι μετακινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να εγκατασταθούν στο ρωσικό έδαφος ξένοι. Τα παιδιά από γάμους μεταξύ γονέων διαφορετικών εθνοτήτων είναι πιο υγιή και όμορφα.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει, σύμφωνα με το gr.rbth.com, από παλιά ότι η θεμελιώδης διαφορά της σλαβικού τύπου εξωτερικής εμφάνισης από τον ευρωπαϊκό και ασιατικό, βρίσκεται κατά πρώτο λόγο στο ότι οι Σλάβες έχουν πιο πυκνό δέρμα και πιο ανεπτυγμένο υποδερμικό λιπώδη ιστό. Όσο πιο πυκνό είναι το δέρμα, τόσο πιο αργά εμφανίζονται οι ρυτίδες. Η Μάγια αναφέρει ότι στο Ινστιτούτο που εργάζεται έρχονται κυρίως γυναίκες μετά τα 40, με σκοπό να μη χάσουν τη νεότητα και να διατηρήσουν τη φυσική υδάτωση του δέρματος. Ενώ, οι νεαρές κοπέλες έρχονται συνήθως για συμβουλές.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications