Πώς δύο 16χρονες από την Αυστρία πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους ισλαμιστές [βίντεο]
Πώς δύο 16χρονες από την Αυστρία πήγαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους ισλαμιστές [βίντεο]

Στις 10 Απριλίου του 2014, η 16χρονη Samra Kesinovic και η 15χρονη η Sabina Selimovi εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και τα σπίτια τους στη Βιέννη της Αυστρίας και ταξίδεψαν ως τη Συρία με μοναδικό σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Παρά τις εκκλήσεις των γονέων τους και τις προσπάθειες της Ιντερπόλ, το κορίτσια δεν κατάφεραν να εντοπιστούν. Ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τα social media, αναρτώντας συχνά φωτογραφίες από τη νέα τους ζωή.

Σε κάποιες από τις εικόνες οι έφηβες απεικονίζονταν με καλάσνικοφ στα χέρια, ενώ σε κάποιες άλλες πόζαραν περιτριγυρισμένες από ένοπλους άντρες.

Οι ίδιες υποστήριζαν ότι είχαν πάει στη Συρία για έναν «ιερό πόλεμο», όμως, νέες ανησυχητικές πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας τη Δευτέρα αναφέρουν ότι μια από τις κοπέλες είναι νεκρή.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση της Αυστρίας δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ούτε ποιο από τα δύο κορίτσια έχασε τη ζωή του, ωστόσο, σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας «οι γονείς ενός εκ των δύο νεαρών ενημερώθηκαν ότι η κόρη τους είναι νεκρή».

Για την ώρα, πάντως, τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες με καταγωγή από τη Βοσνία στη Συρία είναι άγνωστα, αν και όπως έγινε γνωστό μετά την εξαφάνισή τους, είχαν επαφές με νεαρούς από την Τσετσενία, ενώ είχαν επισκεφτεί και ένα τζαμί στη Βιέννη.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον 130 άνθρωποι από την Αυστρία έχουν εγκαταλείψει την χώρα για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, ενώ την περασμένη εβδομάδα η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε δύο έφηβες, οι οποίες προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματα των εξαφανισμένων Samra Kesinovic και Sabina Selimovi.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications