πτυχία μια καλοστημένη επιχείρηση, που δεν προσφέρουν ούτε καν γνώση!
πτυχία μια καλοστημένη επιχείρηση, που δεν προσφέρουν ούτε καν γνώση!

η πτυχιολαγνεια.(νομίζω θα πρέπει να μπει σε λεξικά ως νέος όρος) που επικρατεί στην Ελλάδα....Πτυχία ξενών γλωσσών, πτυχία κολεγίων, ιδιωτικών σχολών, κρατικά αναγνωρισμένα, μη κρατικά αναγνωρισμένα, αναγνωρισμένα στην ευρωπαϊκή ένωση, πτυχία με ημερομηνία λήξης (αυτοκαταστρέφονται μετα το πέρας της ημερομηνίας λήξης) κ.ο.κ.

Ένα χάος επικρατεί στο μυαλό του Έλληνα νέου και της οικογενείας του σχετικά με τον αριθμό των πτυχίων και των διαπιστέυσεων που εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση. Μέτα απο όταν ΤΊΠΟΤΑ δεν εγγυάται την εύρεση εργασίας.

Όλο αυτό ειναι ένα κακόγουστο αστείο που παίζεται στις πλάτες των νέων και των οικογενειών τους. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ειναι δυνατόν να πιέζουν ανθρώπους νέους με όνειρα και όρεξη για ζωή να παίρνουν ένα σωρό πτυχία, δηλαδή ουσιαστικά να τους καταδικάζουν σε μια δια βίου μάθηση. Και φυσικά το "γηράσκω αει διδασκόμενος¨" ναι μεν ισχύει αλλα πιστεύω οτι δεν έχει καμιά σχέση με την δια βίου μάθηση που επικαλούνται οι άρχοντες αυτού του δύσμοιρου τόπου.

Έτσι οπως έχουν γίνει τα πράγματα έχει χαθεί πλέον η έννοια τους ουσιώδους, αυτού που απαιτείται να γνωρίζεις και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ολα τα υπόλοιπα απο το επουσιώδες. Δεν έχει σημασία ποσά πτυχία έχεις....

Πάντα υπάρχει περιθώριο να πάρεις μερικά ακομα....Σε λίγο θα φτάσουμε να αγοράζουμε πτυχία με το κιλό, οπως αγοράζουμε ψάρια. Έχει χαθεί κάθε έννοια μέτρου και λογικής σε αυτή την χωρα.

Δηλαδή επειδή οι απαιτήσεις της εργασίας αυξάνονται πρέπει οι άνθρωποι να δίνουν ισόβια εξετάσεις? Για ποιο λόγο? Για να γίνουν κάλοι εργαζόμενοι? Τι είδους λογική ειναι αυτή? Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο οι άνθρωποι σωπαίνουν και ανέχονται αυτήν την κατάσταση.

Δεν την βρίσκουν καταπιεστική και χωρίς προοπτικής τερματισμού? Δηλαδή επειδή ο εργοδότης θέλει να πληρώνει ένα άτομα να κάνει 15 δουλείες στην εταιρεία, πρέπει εμείς να έχουμε 15 πτυχία? Ας πληρώνει 15 άτομα με διαφορετικές ειδικότητες για φέρουν σε πέρας την δουλειά.

Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στο τέρμα για να συνειδητοποιήσουμε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε με όλη αυτή την κατάσταση...Δεν συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι οτι η θεμελιώδης και ουσιαστική γνώση ειναι σταθερή και μονό αυτή εγγυάται κατι?

Ότι όταν ξέρεις το θεμελιώδες μπορείς να καταλάβεις ολα τα αλλα που θα σου χρειαστούν? Νομίζω οτι ειναι τραγική η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν οι σύγχρονοι νέοι και κατι θα πρέπει να γίνει σε αυτή την χωρα με αυτό το ζήτημα.άσε δεν που και ο πιο βλάκας και χαζή έχει πτυχίο σημερα αυτό δείχνει πολλά!

alchemist32.blogspot.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications