ISS - Τα ταξίδια στο χρόνο είναι αληθινά, δείτε ποιοι ταξίδεψαν
ISS - Τα ταξίδια στο χρόνο είναι αληθινά, δείτε ποιοι ταξίδεψαν

Για να κερδίσετε χρόνο στη ζωή, θα πρέπει να περάσετε λίγο καιρό στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station - ISS).Γιατί;

Λοιπόν, σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας, οι αστροναύτες του ISS γερνάνε αργότερα λόγω της υψηλής τροχιακής ταχύτητας του διαστημικού σκάφους.

Αυτό λέγεται διαστολή του χρόνου, και σημαίνει ότι όταν επιστρέφουν στον τόπο τους είναι λίγο νεότεροι από ό, τι θα ήταν. Κάτι σαν να έχουν ταξιδέψει στο μέλλον δηλαδή.

Φυσικά ο χρόνος που κερδίζουν είναι ελάχιστος, αφού σύμφωνα με υπολογισμούς, θα χρειαστούν να παραμείνουν περισσότερα από 100 χρόνια στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κερδίσουν μόλις ένα δευτερόλεπτο.

διαστημικά ταξίδια

Αλλά δεν μπορούν όλα τα διαστημικά ταξίδια να σας κρατήσουν νέους. Η ταχύτητα, αλλά και η βαρύτητα επιβραδύνει επίσης χρόνο, και έτσι το ρολόι σας ανεβάζει στροφές, καθώς θα είστε πιο μακριά από τη μεγάλη μάζα της Γης. Σαν αποτέλεσμα, οι δορυφόροι σε υψηλότερες τροχιές γερνούν γρηγορότερα

Τα καλά νέα; Υπάρχει ένα σημείο, στα 3.174 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης,
όπου οι επιπτώσεις της αυξημένης ταχύτητας και της μειωμένης βαρύτητα αλληλοεξουδετερώνονται. Μπορείτε να κρεμαστείτε εκεί έξω για όσο θέλετε, χωρίς το φόβο των σχετικιστικών θεωριών.

iguru.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications