η απατη κρατάει πολλά χρονιά! Γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 του Δεκεμβρίου;
Γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 του Δεκεμβρίου;

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου στη τιμή της γέννησης του Ιησού Χριστού. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Αγία Γραφή ή κάποιο άλλο αρχαίο κείμενο που να αναφέρει πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ναζωραίος.

γιατί αυτή η συγκεκριμένη ημερομηνία; Η απάντηση έχει τις ρίζες της σε περσικές και παγανιστικές παραδόσεις.

Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια παραδέχεται ότι "δεν υπάρχει κάποιος μήνας του έτους που να υπάρχει αναφορά για την γέννηση του Χριστού." και υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός από τους λόγους να πιστεύουν ότι ο Ιησούς δεν θα μπορούσε να είχε γεννηθεί τον Δεκέμβριο.

Πρώτον, κατά Λουκά 2:8 αναφέρει ότι το βράδυ της «γέννησης» του Ιησού ήταν βοσκοί στα ίδια χωράφια της χώρας, το βράδυ κοιμόντουσαν πάνω από το κοπάδι τους ». Πολλοί μελετητές συμφωνούν ότι αυτό δεν θα μπορούσε να ήταν τον Δεκέμβριο, όπου οι θερμοκρασίες το χειμώνα είναι πολύ χαμηλές.

Δεύτερον, στην Αγία Γραφή λέει ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία ταξίδεψε στην Βηθλεέμ για να εγγραφεί στην Ρωμαϊκή απογραφή (κατά Λούκα 2:1), και αυτή η απογραφή δεν έγινε το χειμώνα, επειδή οι δρόμοι ήταν σε κακή κατάσταση, λόγω κρύου που συχνά έπεφτε κάτω από το μηδέν.

Δεδομένου ότι φαίνεται αδύνατο ότι ο Ιησούς ήρθε στον κόσμο στις 25 Δεκεμβρίου γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται εκείνη την ημέρα;; είναι μια λογική ερώτηση.

Η απάντηση πηγαίνει πίσω στα ρωμαϊκές γιορτές του χειμερινού ηλιοστασίου. Δύο ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα περίπου 25 Δεκεμβρίου: Η Σατουρνάλια και η επέτειος του θεού του ήλιου, Μίθρα.

Η Σατουρνάλια άρχιζε στις 17 έως 25 Δεκεμβρίου υπό το φως κεριών και πυρσών, το τέλος της πιο σκοτεινής εποχής του έτους και την γέννηση καινούργιας περιόδου. Ήταν μέρες θορυβώδης διασκέδασης, δεξιώσεις και ανταλλαγή δώρων. Ξεκινούσε με μια θυσία στο ναό του Κρόνου, στους πρόποδες του Καπιτώλιου, την πιο ιερή περιοχή της Ρώμης, που ακολουθείται από ένα κοινό συμπόσιο.

Οι Ρωμαίοι που συνδέονται με τον Κρόνο, προστάτης και εγγυητής των καλλιεργειών που έχουν σπαρθεί, ο Ελληνικός θεός Κρόνος, ο οποίος λατρευόταν κατά τη διάρκεια της μυθικής χρυσής εποχής, Κρόνος θεός της γης και της γεωργίας, όταν οι άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι χωρίς κοινωνικούς διαχωρισμούς. Κατά τη διάρκεια της Saturnalia, οι δούλοι συχνά ελευθερώνονται από τις υποχρεώσεις τους και τους ρόλους τους, σε ορισμένες περιπτώσεις άλλαζαν τους ιδιοκτήτες τους.

Η γέννηση του Μίθρα παγανιστική γιορτή της Saturnalia
Οι οπαδοί της λατρείας του Μίθρα, που έγινε δημοφιλής μεταξύ των Ρωμαίων στρατιωτών από τον 1ο αιώνα μ.Χ. για τον εορτασμό της γέννησης του θεού του ήλιου στις 25 Δεκεμβρίου, μια ημέρα με τεράστια ιερή αύρα της μεγάλης αυτοκρατορίας.

Η λατρεία του Μίθρα έχει τις ρίζες στην Περσία, γύρω από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. Η πιο αποδεκτή υπόθεση είναι ότι οι Ρωμαίικες στρατιωτικές δυνάμεις εξέδωσαν την εν λόγω θρησκεία κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιδρομής σε αυτή την ιστορική περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναπτύχθηκε ως μια μυστηριακή θρησκεία, και οργανώθηκε αποκλειστικά από άνδρες,σε απόκρυφες και μυητικές μυστικές κοινωνίες. Αναγκαστική ειλικρίνεια, καθαρότητα και θάρρος μεταξύ των οπαδών της.

Και παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ευρέως, η γέννηση του θεού γιορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου, άλλοι υποστηρίζουν ότι ήταν ένα γενικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον ήλιο, και δεν ήταν μοναδικό για τα Μυστήρια του Μίθρα.Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η 25η ήταν πολύ σημαντική για τους Ρωμαίους και είχε ένα ισχυρό χαρακτήρα του ήλιου.

το Άγαλμα του θεού Μίθρα στη βιβλιοθήκη του Βατικανού,

το Άγαλμα του θεού Μίθρα στη βιβλιοθήκη του Βατικανού,
Όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό κατά τον 4ο αιώνα, μια από τις κύριες προκλήσεις που αντιμετώπισε ήταν το έργο μετατροπής μιας κοινωνίας γεμάτη από ειδωλολάτρες(και τους Έλληνες τους έλεγαν ετσι)!.

πήρε την απόφαση να γιορτάσουν τη γέννηση του Ιησού σε μια ημερομηνία που ήταν ήδη ιερή απο αρχαίες παραδόσεις.

Σε μια προσπάθεια να κάνει χριστιανικό το παγανιστικό φεστιβάλ για τα γενέθλια του θεού του ήλιου έκανε την ίδια ημέρα ότι γεννήθηκε ο Υιός του Θεού.

Η πρώτη προσεγγίζει τη γέννηση του Χριστού και του ήλιου εμφανίζεται στα γραπτά του Κυπριανού, "Ω, τι ωραία που την ημέρα που γεννήθηκε ο Ήλιος ... Ο Χριστός θα πρέπει να είχε γεννηθεί."!!

οπως βλέπουμε πάτησαν πάνω σε θρησκείες που υπήρχαν και γιορτές! γελοίο φαίνεται οι Έλληνες να έχουν την θρησκεία αυτών που τους πολέμησε σαν ειδωλολάτρες, με σφαγές και γκρέμισμα κάθε τι ιερό που είχαν, η πήγαν και έκτισαν εκκλησιές πάνω τους. το χειρότερο; τι δουλειά έχουν να λατρεύουν Εβραίους;

για γέλια και για κλάματα!αλλα πόσοι άραγε μπορούν να το καταλάβουν; ελάχιστοι, ο εμβολιασμός απο τα παιδικά χρονιά κάνει καλή δουλειά, το δόγμα ειναι να είσαι δούλος γενικά. (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ, )

©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ(και συγνώμη που χαλάμε την μαγεία σε κάποιους! σε πολλούς δλδ αλλα όχι να μας θεωρούν και ηλίθιους όλους! τουλάχιστον εδώ το έχουμε αποδείξει οτι δεν ημαστε, και ούτε θα φοβούμαστε την πικρή αλήθεια,!)

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

Μεγαλο μπραβο για το αρθρο σου, να γραφεις πιο συχνα τετοια μπας ξυπνησουν και μπορεσουν να δουν την αληθεια καταματα.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications